Ez az áramlásmérő jeladó, ahogy a neve is mutatja, méri és továbbítja a mért mennyiségeket.

A mérés a csatlakoztatott áramlásmérő által generált impulzusok számlálásával történik. Ezen impulzusok frekvenciája 1 Hz és 100 kHz között lehet. A csatlakoztatott érzékelőt e frekvenciáknak megfelelően kell kiválasztani. Mivel eszközünknek több konfigurációs lehetőséget kellett biztosítania a felhasználó számára, szükségünk volt egy felhasználói menüre.
Ezt a menüt egy webes felülettel oldották meg. Így nem volt szükség extra gomb vagy kijelző hozzáadására, ami megnövelte volna a termék méretét. A készülék egy ESP-n keresztül WiFi kommunikációs képességet kapott. A felhasználónak így csak egy telefonra vagy laptopra van szüksége ahhoz, hogy csatlakozzon a készülékhez és megváltoztassa a beállításokat. A beállítások közé tartozik az impulzus/egység beállítása, a mértékegység kiválasztása, a totalizátor pontosságának megváltoztatása stb.
Ezenkívül a felhasználó innen módosíthatja a ModBus kommunikációs beállításokat is.

Ezenkívül a készüléknek a mért értékeket is továbbítania kell, ezért több kimenettel rendelkezik. Ezek között vannak Modbus és analóg 0-10V kimenetek, amelyek a webes felületen keresztül konfigurálhatók.

Áramlásmérő transzmitter webes interfész
Áramlásmérő transzmitter webes interfész