Egy termék kifejlesztése hosszú folyamat, különösen, ha azt is szeretné, hogy jó minőségű és megbízható legyen. Ezt a folyamatot minden egyes termék esetében hosszasan végigjárjuk. Nincs ez másképp a Solar Control termékünkkel sem. Ez a fogyasztói elektronikai termék egy olyan szivattyú vezérlésére szolgál, amely a hőátadó folyadékot keringeti egy napkollektoros rendszerben. Az első verziót saját használatra fejlesztettük ki, még csak nem is egyedileg dobozoltuk. Csak később került sor az első modell gyártására. Sajnos ez a doboz nem volt költséghatékony, és változtatnunk kellett.
Emiatt a nyomtatott áramkört is át kellett tervezni. A második modelltől kezdve egy olcsóbb dobozt kezdtünk használni, ami a késztermék árát is csökkentette. Ezzel a változattal az volt a probléma, hogy a potenciométerek a doboz belsejében voltak, és csak a hátsó fedél eltávolításával lehetett hozzájutni.

A harmadik verzió egyáltalán nem kapott potenciométereket, de kapott egy wifi modult, amely egy egyedi webes felületen keresztül konfigurálható. A probléma ezzel az volt, hogy a szerelők, akik használták, inkább a potenciométeres beállítási lehetőséget részesítették előnyben.

Tehát a jelenlegi verzióban is vannak potenciométerek, de ezek az előlapon találhatók, ami egyszerűsíti a beállítást.

Napelemes vezérlés fejlesztési folyamata
Napelemes vezérlés fejlesztési folyamata