Dezvoltarea unui produs este un proces îndelungat, mai ales dacă se dorește ca acesta să fie de bună calitate și fiabil. Parcurgem acest proces îndelungat pentru fiecare produs. Nu este diferit în cazul controlului nostru solar. Acest produs electronic de consum este utilizat pentru a controla o pompă care circulă fluidul de transfer de căldură într-un sistem de colectoare solare. Prima versiune a fost dezvoltată pentru uzul nostru propriu, fără a fi nici măcar ambalată individual. Abia mai târziu a fost produs primul model. Din păcate, această cutie nu era rentabilă și a trebuit să schimbăm.
Din acest motiv, a fost necesară și reproiectarea PCB-ului. De la al doilea model am început să folosim o cutie mai ieftină, ceea ce a redus și prețul produsului finit. Problema cu această versiune era că potențiometrele se aflau în interiorul cutiei și puteau fi accesate doar prin îndepărtarea capacului din spate.

Cea de-a treia versiune nu a primit niciun potențiometru, dar a primit un modul wifi, care poate fi configurat printr-o interfață web personalizată. Problema cu acest lucru a fost că mecanicii care l-au folosit au preferat opțiunea de setare cu potențiometru.

Așadar, versiunea actuală are potențiometre, dar acestea sunt amplasate pe panoul frontal, simplificând astfel configurarea.

Procesul de dezvoltare a controlului solar
Procesul de dezvoltare a controlului solar