Acest transmițător de debitmetru, după cum sugerează și numele, măsoară și transmite cantitățile măsurate.

Măsurarea se realizează prin numărarea impulsurilor generate de debitmetrul conectat. Frecvența acestor impulsuri poate fi cuprinsă între 1 Hz și 100 kHz. Senzorul conectat trebuie să fie selectat în funcție de aceste frecvențe. Deoarece instrumentul nostru trebuia să ofere utilizatorului mai multe opțiuni de configurare, am avut nevoie de un meniu pentru utilizator.
Acest meniu a fost rezolvat cu o interfață web. Astfel, nu a fost nevoie să se adauge un buton sau un afișaj suplimentar, care ar fi mărit dimensiunea produsului. Dispozitivul a primit capacitatea de comunicare WiFi prin intermediul unui ESP. Astfel, utilizatorul trebuie doar să aibă un telefon sau un laptop pentru a se conecta la dispozitiv și a modifica setările. Setările includ setarea pulsului/unității, selectarea unității de măsură, modificarea preciziei totalizatorului etc.
În plus, utilizatorul poate modifica de aici și setările de comunicare ModBus.

În plus, dispozitivul trebuie să transmită și valorile măsurate, așa că are mai multe ieșiri. Acestea includ ieșiri Modbus și ieșiri analogice 0-10V, care pot fi configurate prin intermediul interfeței web.

Interfață web pentru transmițătorul debitmetrului
Interfață web pentru transmițătorul debitmetrului